“Ik ben een beelddenker” artikel in eigen! magazine


"Ik ben een beelddenker" artikel in eigen! magazineTsja, ik zal het maar toegeven. Het staat dan ook te lezen in eigen! Het Apeldoornse citymagazine. Ik ben een beelddenker. Dat betekent dat je, zeg maar, in beelden denkt… Maar dat was misschien al duidelijk.

Ik ben dus een beelddenker! 10 jaar geleden startte Peter Eemsing met een nieuw, en bijzonder initiatief. Een Apeldoornse glossy. eigen! Inderdaad, zonder hoofdletter, en met uitroepteken. In de daarop volgende 10 jaar heb ik aan elke editie meegewerkt. Vaak de modereportage in het hart van het magazine, veel bekende en onbekende Apeldoorners, culinaire topprestaties en wat al niet meer.

Maar in dit nummer naast fotografie door mij, ook een artikel over mij. Dat is even andere koek… Word ik zomaar geïnterviewd door Marcel Berendsen. Dat ben ik niet zo gewend. Gelukkig heeft Marcel een hele prettige vorm gevonden. Hij heeft mijn verhaal ingedikt tot een aantal quotes. En in eigen! staan die quotes prachtig bij het beeld dat ik mocht selecteren. Marjolein en Peter hebben er iets moois van gemaakt. Ik ben er eigenlijk best trots op. Zowel trots op mijn fotoselectie in eigen!, maar ook op de jaren dat ik heb meegewerkt aan eigen! Peter, Marjolein en Marc, bedankt voor die fijne samenwerking!

In het artikel heb ik een selectie gemaakt van een aantal foto’s die ik in de loop van de jaren gemaakt heb. Niet alleen voor het magazine. Er zit ook vrij werk bij. Het viel niet mee om een selectie uit het archief te vissen. Toen eigen! klaar was had ik inmiddels zoveel foto’s in in gedachten kunnen kiezen dat iknog wel een editie had kunnen vullen…

Hier de Reportage als PDF, zodat je het artikel kunt lezen. Voor de Apeldoorners: Probeer nog een exemplaar te pakken te krijgen! Voor de niet-Apeldoorners; Ik heb er nog een paar beschikbaar!