Invisible model | Fotografie Gerhard Witteveen


The invisible model | fotografie Gerhard Witteveen

Klinkt spannend hè? Invisible model.  Stephen king zou er wel raad mee weten, met zo’n titel. Hij zou er een thriller over kunnen schrijven die zich afspeelt op een locatie ergens in een suburb van een klein Amerikaans stadje. Maar in het echt is het nóg spannender…

The invisible model | Wat is dat?

Dat was wel een goede teaser toch? Je bent gelukkig verder gaan lezen! The invisible model of ook wel the invisible mannequin is een fotografische techniek. De techniek is bedoeld om kleding te fotograferen in een natuurlijke vorm, alsof het door een onzichtbaar model gedragen wordt. Maar omdat transparante modellen schaars zijn hebben we daar een perfecte oplossing voor!

The invisible model | Waarom dan?

Maar eerst: Waarom dan? Veel kledinglabels hebben digitaal beeld nodig om de kleding online goed te kunnen tonen. Bijna elke webshop laat een aantal foto’s zien van het kledingstuk. Dat moet bijna altijd een vrijstaand beeld zijn. Een vrijstaand beeld is ook zonder achtergrond op een website te tonen. Je ziet dat onderaan de pagina! Die foto is opgebouwd uit deze twee afzonderlijke foto’s, met de pop hier nog zichtbaar.

Originele foto's invisible model techniek

Eén waarop de voorkant van het kledingstuk te zien is, en één van de binnenkant, met het neklabel. Dan wordt de etalagepop en de achtergrond weggeknipt. In de nabewerking wordt daarna de neckinsert in het kledingstuk gemonteerd. En dan wordt het eindresultaat natuurlijk nog op kleur gecorrigeerd, en in de gewenste bestandssoort afgeleverd. We kunnen dat in overleg met de webdesigner exact “op maat” aanleveren. Met de juiste tags zodat Google er ook mee overweg kan! Of zelf meteen naar de server geupload. Kan allemaal! Dit voorbeeld is uit een uitgebreide shoot voor Ninni Vi kleding. Zo doen we dat dus. Betaalbare (vraag, natuurlijk vrijblijvend, een offerte aan) productfotografie zonder model!