Lekker eten met De Volkskeuken preview


Bij Forte culinair verschijnt deze week ‘Elke dag lekker eten’, geschreven door 6 ‘volkskoks’. Deze 6 koks schrijven dagelijks in de Volkskrant over eten in die rubriek ‘De Volkskeuken’. Een prachtig kookboek waarvoor de fotografie op locatie bij de koks thuis werd gemaakt. Gerhard Witteveen en Juul Harmsen fotografeerden al het beeld in dit boek.

De Volkskeuken

De 6 volkskoks zijn Pay-Uun Hiu, Tallina van den hoed, Marcus Huibers, Onno Kleyn, Loethe Olthuis en Marie-Louise Schipper. Zij verzamelde hun beste recepten van de afgelopen jaren in dit boek. Sylvia Witteman, Jarenlang prominent ‘volkskok’ schreef het voorwoord voor dit boekproject. Anja Timmerman begeleidde het project vanuit Forte Culinair, de uitgever.

Dit prachtig uitgegeven boek ligt nu in de boekhandel. Bijvoorbeeld bij Nawijn en Polak in Apeldoorn. Maar het boek kan ook via de webshop van de uitgeverij besteld worden.

De komende weken zullen we nog wat meer fotografie van dit project laten zien. Want er is veel te zien in dit boek! Portretten van de 6 volkskoks in hun eigen keuken, natuurlijk de prachtige gerechten, sfeerbeeld, kippen, de oven, ingrediënten en meer. Veel meer!

Elke dag lekker eten

met de koks van de Volkskeuken

“De dagelijkse Volkskeuken is een geliefde en inspirerende rubriek voor veel lezers van de Volkskrant. Elke dag geven de Volkskoks Pay-Uun Hiu, Marie-Louise Schipper, Marcus Huibers, Onno Kleyn, Tallina van den Hoed en Loethe Olthuis niet alleen recepten voor de dagelijkse dis maar en passant vertellen ze hun niet alledaagse observaties en belevenissen die zonder uitzondering leiden tot een bijzonder, gewoon, gemakkelijk of iets ingewikkelder maar altijd smakelijk gerecht. Hierbij heeft elke kok zijn of haar eigen specialisme.

In dit boek zijn de beste recepten van de afgelopen vijf jaar verzameld. Met prachtige foto’s uit de keukens van de zes Volkskoks en 90 heerlijke recepten voor elk seizoen.

Met een voorwoord van Sylvia Witteman, één van volkskoks van het eerste uur.”

  • Nederlandstalig
  • 200 pagina’s
  • ISBN 9789462501409
  • verschenen: september 2016
  • prijs € 24,95
Elke dag lekker eten met de Volkskeuken
Elke dag lekker eten – met de koks van de Volkskeuken