Welke camera moet ik kopen?


Welke camera moet ik kopen?

Welke camera moet ik kopen? Dat wordt verbazend vaak gevraagd. Vaak met als toevoeging ‘Want jij bent fotograaf…’ Tja. Lastig… Waarvoor gebruik je je camera? Wil je ook andere mensen er op kunnen zetten? Hoeveel wil je besteden? Toch een paar tips uit de studio:

  • De beste camera is een camera die je gebruikt. Een camera die thuis ligt (want te groot, te lastig, te weinig/veel mogelijkheden is geen goed plan
  • Staar je niet blind op een merk, elk bekend merk maakt goede camera’s
  • Fotografen geven niet altijd de beste camera-adviezen

Welke camera moet ik kopen? Gewoon de goede keuzes maken;-) 

Welke camera je moet kopen weet ik helaas niet. Als je daarvoor een écht goed advies wilt kun je het beste eens gaan praten met de mensen bij Cameratools in Apeldoorn. Da’s onze vaste leverancier van fotoapparatuur. Die weten welke camera’s er nu te koop zijn en kunnen er prima achter komen welke camera voor jou de meest geschikte is. Dat kan een Pentax zijn, of een Fujifilm. Maar ook een Canon of Nikon kunnen geschikt zijn. Bij Fotogw zijn zowel Nikon als Fujifilm camera’s in gebruik. En in het verleden werden ook Hasselblad en Pentax camera’s gebruikt. Wat die goede keuze is? Naar Cameratools gaan! En nee, ze betalen ons niets voor dit advies. Helaas;-)

Welke camera moet ik kopen? | Fotografie Gerhard Witteveen
Welke camera moet ik kopen?