“Wijn van eigen bodem” is er!


 

wijn van eigen bodem
wijn van eigen bodem – Uitgeverij Simplify life

Het boek “Wijn van eigen bodem” is klaar. Nadat we begin januari de eerste gesprekken over dit boek hadden op het kantoor van de uitgeverij zijn we aan de slag gegaan.

Foto’s van een wijngaard in de sneeuw, de eerste blaadjes die uitlopen, een Pauw die door een Texelse wijngaard wandelt, ontmoetingen met wijnboeren en wijnliefhebbers. Allemaal te vinden in wijn van eigen bodem. Foto’s waarop de trossen steeds voller worden naarmate het seizoen vordert. Tot aan de oogst toe. En nu is het boek er! Op tijd voor Sint en kerst. Je kunt ‘m nu nog op je verlanglijstje zetten! Voor de Apeldoorners; Nawijn en Polak boekverkopers hebben ‘m! Voor de niet Apeldoorners; Forte uitgevers webshop heeft ‘m ook!

Wijn van eigen Bodem – Fotografie: Fotografie Gerhard Witteveen, Apeldoorn

Dit is de beschrijving van de uitgever: “Groente en fruit uit eigen tuin, eieren en kaas van de boer om de hoek: veel mensen zijn bewust bezig met lokaal eten.  Waarom zou je dan ook geen wijn van eigen bodem drinken? In Nederland worden steeds vaker wijnen gemaakt die het ontdekken meer dan waard zijn! Mariëlla Beukers en Irene de Vette verzamelden alles wat je altijd al wilde weten over Nederlandse wijn. Wat kun je ervan verwachten en bij welke gerechten kun je de wijn schenken? Waar kun je wijn uit eigen land kopen? Op al deze en andere vragen krijg je in dit boek antwoord. Verder komen in dit woord specialisten aan het woord, zoals wijnboeren, sommeliers.

Het boek is praktisch van opzet en staat vol informatie en tips. Zo ontdek je restaurants die lokale wijn schenken en adressen van wijnboeren die je zelf kunt bezoeken. Ook als je zelf wijn wilt gaan maken vind je in dit boek nuttige handreikingen. In elk hoofdstuk staat een recept voor een gerecht dat perfect past bij wijnen uit eigen land.
Wijn van eigen bodem is een onmisbaar boek voor wie graag lokaal drinkt. Zoals Onno Kleyn in zijn voorwoord zegt: ‘mijn mottodoor kennis meer genoegen indachtig is dit boek de perfecte leidraad om in dat nieuwe, eigene, Nederlandse te duiken. Schenk maar in!’

Er is een speciale website in de lucht bij dit boek: wijnvaneigenbodem.com. De auteurs houden ook een facebookpagina bij waarop actueel nieuws en veel beeldmateriaal te vinden is.”