Een website met goede fotografie werkt!


Een website met goede fotografie werkt! Voor de website van Wijzonol bouwverven uit Zwolle produceerden we in een aantal sessies een flinke hoeveelheid beeldmateriaal dat door Wijzonol op veel manieren benut wordt. Een belangrijke toepassing is de website. Bovenaan de pagina’s is wordt het fotomateriaal in de topbanners toegepastFotografieGerhardWitteveen-Wijzonol. Daar wordt het vooral als sfeerbeeld gebruikt. Fotografie Gerhard Witteveen ging daarvoor op zoek naar mooie details. Een voorbeeld is de schilder die met een bus Wijzonol zijdeglansverf voor zijn klus langs loopt. Geen voorgeproduceerde setting, maar een realistisch beeld, van een echte schilder die gewoon met zijn werk bezig was. Vlot gefotografeerd in een zorgcentrum in Epe. Dat soort beelden maak je vooral als je weet wat de toepassing wordt. De toepassing voor een website zal vaak een liggend beeld eisen. Vaak moet dat beeld ook smal uit te snijden zijn tot een soort panoramisch beeld. Zo wordt het op de Wijzonol-site ook toegepast. De onscherpte in het beeld past goed in de website. Daar is de sfeer bepalend. Zo’n vlak met onscherpte in de achtergrond biedt de vormgever mogelijkheden die foto in te zetten zonder dat de bezoeker van de site afgeleid wordt door een teveel aan details. Ook kan de vormgever prima tekst over zo’n vlak met onscherpte plaatsen. De vormgever krijgt daardoor alle vrijheid om het beeldmateriaal optimaal in te zetten. Om wat meer van de fotografie voor Wijzonol te kunnen zien hebben we deze project-pagina gemaakt met meer beeldmateriaal. Kijk maar even!

Wijzonol: Een website met goede fotografie werkt!

Op die brede inzetbaarheid van het fotomateriaal wordt bij Fotografie Gerhard Witteveen zeker gelet. De fotografen zullen altijd proberen om vanuit de gevraagde setting extra mogelijkheden te bieden, gewoon, omdat we er toch mee bezig zijn. Dan kosten die extra settings zeker niet veel tijd. En inderdaad, onze tijd kost ook geld. Maar we proberen zeker om het wat op te laten leveren. Daarmee kom je verder met je budget! Niet alleen door de achtergrond onscherp te maken kunnen we een verrassende foto maken. De fotografen hebben een flinke “gereedschapskoffer” met mogelijkheden om dat te realiseren. Een paar voorbeelden; Een afwijkend standpunt, Bijzonder perspectief, speciaal licht, bewegingsonscherpte en compositie. Het mixen-en-matchen van alle fotografische tools is wat voor de fotogw-fotografen fijn vinden!  Als je website aan een opfrisbeurt toe is, neem dan eens contact met ons op. Dan kijken we hoe we héél ver kunnen komen met jouw budget!

tags: Wijzonol, Lokatiefotografie, Fotograaf Apeldoorn, Fotostudio Apeldoorn, fotografen, Gerhard, Reidunn, Juul, budget