De Giro d’ Italia komt naar Apeldoorn


De Giro d' Italia komt naar Apeldoorn
Giro d’ Italia in Apeldoorn; Apeldoorn kleurt roze

In de aanloop naar de grote start van de Giro d’ Italia kleurt Apeldoorn Roze. Sinds deze week ook met een serie posters in de mupi’s in de stad. Met daarop fietsende Apeldoorners, vastgelegd door Fotografie Gerhard Witteveen. Apeldoorners op een ligfiets, met een bakfiets, op een mountainbike en natuurlijk ook op een racefiets. Om te laten zien dat Apeldoorn er al helemaal klaar voor is. We hebben in de stad al roze vlaggetjes gezien boven de straten. Etalages worden in Giro-thema ingericht. Feestjes en evenementen worden opgetuigd rondom de Giro d’ Italia.

De Giro d’ Italia komt naar Apeldoorn | Posterserie

Om te laten zien dat er in Apeldoorn op fietsgebied meer gebeurt dan alleen de Giro heeft de gemeente Apeldoorn een posterserie gepland in de aanloop naar de Giro. Hierop zijn Apeldoorners te zien met hun fiets. Een bakfiets, een ligfiets, een racefiets of een mountainbike!

De Giro d’ Italia komt naar Apeldoorn | de fotoshoot

Voor de fotoshoot heeft Fotografie Gerhard Witteveen Apeldoornse mensen geposeerd. Mensen en bedrijven die met heel veel enthousiasme mee hebben gewerkt. Bedrijven zoals Fietscity Apeldoorn die een prachtige elektrische bakfiets zelfs bij de studio kwam afleveren. En een Nijmeegs bedrijf, Elan bikes die een speciale roze ligfiets heeft uitgeleend, die we bij de “Even Apeldoorn” telefoon van Centraal Beheer gefotografeerd hebben. Nadia Stappenbelt die haar werk in de Specialized concept store even verwisselde voor de rol van fotomodel bij het zendergebouw van Radio Kootwijk. Ook alle medewerking van Paleis Het Loo voor de fotoshoot. We mochten met bakfiets en modellen op het Bascourt voor het paleis fotograferen. Zelfs een mountainbike-topper die onder de modder in de binnenstad geposeerd heeft. Heel veel dank aan alle fotomodellen!