Participerende fotojournalistiek


We hebben het als eens genoemd hier; We zijn bezig met de fotografie voor een boek over Nederlandse wijn. Een prachtig boek van Mariëlla Beukers en Irene de Vette voor Forte uitgevers / Simplyfy Life. Vandaag de allerlaatste foto’s gemaakt voor dit project. De oogst!

Participerende fotojournalistiek is geen smoesje om de Nederlandse wijn te drinken. Al doen we dat met heel veel plezier! Al best veel geproefd. Cuvée XII van Apostelhoeve, “Bergdorpje” van wijnmaker Stan Beurskens van wijngaard Martinus in Vijlen, Maar ook “Jorik” van wijngaard De Kroon van Texel, en  “Mus” van Betuws Wijndomein. Allemaal gemaakt door gepassioneerde wijnmakers.

Participerende fotojournalistiek

Maar vandaag hebben Gerhard en Juul de handen uit de mouwen gestoken, en druiven geplukt. De Solaris-druiven in de wijngaard hebben inmiddels genoeg zon verzameld om geplukt te kunnen worden. Ok, toegegeven… ’t waren niet heel veel kilo’s die we geplukt hebben, maar toch;-) Als je volgend jaar zo’n fijne witte wijn van Betuws Wijndomein proeft, dan hebben wij er misschien wel een druifje aan bijgedragen. Als dat geen goede reden is om eens een Wijn van eigen bodem te kopen…

Participerende fotojournalistiek
Participerende fotojournalistiek | Juul en Gerhard plukken druiven

IMG_0086 IMG_0085