Ninni Vi shoot zomercollectie

Ninni Vi shoot | Fotografie Gerhard Witteveen

Ninni Vi shoot zomercollectie 2017. En dan gaan we het natuurlijk vooral hebben over de shoot. Of eigenlijk shoots. Want… Nou ja, da’s wel duidelijk. Eerst even Ninni Vi voorstellen: Een tof kinderkledinglabel, designed in the Netherlands! Met een aantal verschillende collecties; Ninni Vi voor meiden van 6 tot 11, Little Ninni Vi voor de hele kleine damestjes, Mortenz voor de jongens van 6 tot 11 en last but not least Soft&Jolly. Een label met een wat andere stijl voor de meiden.

De fotografie | Fotografie Gerhard Witteveen

On de nieuwe collectie te kunnen showen aan retailers en aan de consument moeten er natuurlijk foto’s komen. Ook voor de Ninni Vi website. En nogal wat verschillende “soorten” beeldmateriaal. Grofweg verdeeld in:

  • Locatie / sfeerfotografie
  • Lookbook fotografie
  • Productfotografie
  • Videoclip

Voor elk segment zijn we druk aan het werk geweest. Soms met een krappe planning. Maar het is uiteindelijk allemaal gelukt!

De sfeerfotografie en videoclip | Fotografie Gerhard Witteveen

Voor de sfeerfoto’s was er door de opdrachtgever een toplocatie geregeld in Scheveningen. De kledingsamples waren beschikbaar om sfeerfoto’s te kunnen maken. In één dag, met 10 modellen, visagiste, een aantal stylisten van Ninni Vi, en 2 fotografen. Juul Harmsen, van Juulfotografie was die dag mee voor fotografie én video opnamen. Een fantastische dag! Druk, dat wel maar ontzettend leuk om met de kids te werken. Snel werken, want de aandacht blijft er niet altijd lang bij! Lekker intuïtief fotograferen. Soms de kinderen lekker hun gang laten gaan, soms even regisseren en een enkele keer als een schoolmeester “optreden” als het té gezellig werd! Een flinke oogst aan beeldmateriaal: zo’n 2000 opnamen gemaakt met de fijne Fujifilm X-pro2! En dan nog een flinke hoeveelheid video! Dus de dagen daarna druk met de beeldbewerking en de video editing.

NinniVi-SS17 from Gerhard Witteveen on Vimeo.

De Lookbook shoot | Fotografie Gerhard Witteveen

Een Lookbook was “vroeger” een boek waarin de hele collectie getoond werd. Nu is het geen papieren boek meer, maar de Lookbook foto’s worden zeker nog gemaakt. In de studio, op een witte achtergrond worden de foto’s gemaakt van van de kledingstijlen, de looks. De modellen werden door de stylisten van Ninni Vi gekleed, en Gerhard maakte de foto’s. In een halve dag worden er dan honderden foto’s gemaakt!

Ninni Vi shoot zomercollectie 2017 - fotografie Gerhard Witteveen

De Productfoto’s | Fotografie Gerhard Witteveen

Omdat de producten ook op websites van retailers worden getoond moeten er ook productopnamen gemaakt worden. “Platte fotografie” wordt dat vaak genoemd. Maar wij fotograferen de producten niet platliggend! In de fotogw-studio wordt de kleding op een etalagepop gefotografeerd. De foto’s worden vrijstaand gemaakt, zodat de pop er uit geknipt wordt. Dan wordt er uit een extra foto een zogenaamde neckinsert gemaakt. Dit levert een resultaat op alsof er een onzichtbare pop gebruikt is. Dat ziet er dan zo uit:

 

tags: Shoot, fotoshoot, Ninni Vi, fashion, fashionshoot, modeshoot

Ninni Vi shoot zomercollectie 2017 - Fotografie Gerhard WitteveenEen reactie plaatsen