Videoproject Rembrandt Limited Edition

Dit jaar, 2019 is het Rembrandt jaar. Dat kan bijna niemand ontgaan. Grote Rembrandt tentoonstellingen in ’t Rijks, televisieprogramma’s met de naam van de meester, en zelfs de stem van Rembrandt is nagemaakt… Rembrandt van Rijn overleed in 1669, 350 jaar geleden.

Videoproject Rembrandt. Ook Royal Talens, de Apeldoornse maker van kunstschildersmaterialen en verven doet een duit in het zakje. Voor het topmerk Rembrandt werd een zeer speciale kist met penselen, paletmessen en vanzelfsprekend verf. De allerhoogste kwaliteit olieverven. De mooiste pigmenten, die ook nog eens honderden jaren goed blijven. Ideaal voor de hedendaagse opvolgers van Rembrandt.

Videoproject Rembrandt – het product

Om deze zeer exclusieve kist (met een waarde van meer dan 3500 euro…) te kunnen tonen zijn er in de studio van Fotografie Gerhard Witteveen productfoto’s van de kist gemaakt. De productopname zij door Gerhard in de studio uitgelicht en gefotografeerd in zeer hoge resolutie. Er is gekozen om een fotoserie te maken waarbij er steeds een deksel bij open gaat, of een lade geopend wordt. Na de nabewerking zijn de foto’s vrijstaand gemaakt. Die foto’s zijn als “gewone” foto in gebruik voor persberichten en in catalogi van Royal Talens en hun afnemers. Maar met die foto’s kunnen we meer doen!

Videoproject Rembrandt – de werkwijze

Gerhard heeft vanuit de productopnamen een video gemaakt. Daarmee is het mogelijk het product écht goed te tonen. Traditioneel worden video’s gemaakt door grote teams, met eveneens grote budgetten. Door de studiofoto’s als uitgangspunt te nemen is een mooie clip gemaakt die goed laat zien hoe de kist er uit ziet, en wat er in zit. In technisch opzicht zijn de foto’s die we gebruiken veel beter van kwaliteit dan zelfs de állerduurste videocamera’s kunnen leveren. De hele clip is opgebouwd uit 9 losse foto’s, en een foto van de leisteen die je op de achtergrond ziet! Da’s alles! Daarnaast hebben we rechtenvrije muziek gezocht die natuurlijk moest passen bij de sfeer van het product. De muziek die gebruikt is is niet alleen rechtenvrij, maar ook is die muziek ‘pre cleared’ voor de grote social platforms. Dat betekend dat de muziek niet uitgezet wordt zolang er geen duidelijkheid is over de licenties. Niets vervelender dan dat jouw prachtige clip zonder, of met een totaal niet passen deuntje online staat.

Videoproject Rembrandt – wat kost dat?

Oh ja, omdat deze clip ook op de social media bekeken wordt is ‘ie zo gemaakt dat ook de vierkante weergave op bijvoorbeeld Facebook er goed uit ziet! En hadden we al gezegd dat dit erg budgetvriendelijk gedaan kan worden? Vraag anders even een offerte aan via dit formuliertje!

Kijk maar eens!

Nou, Tadaaaa… hier is het eindresultaat:

Rembrandt from Gerhard Witteveen on Vimeo.Een reactie plaatsen